Thaise roerbak met grote garnalen

HOOFDGERECHT 

INGREDIENTEN 4 PERSONEN
500 g (diepvries) ongepelde
reuzengarnalen
200 g sugarsnaps
3 eetlepels olie
2 teentjes knoflook, gehakt
3 cm verse gember, geraspt
1-2 eetlepels Thaise rode currypasta
200 g wortel, schuin in dunne plakken
2 rode uien, in dunne partjes
3 bosuitjes, in stukken van 4 cm
100 ml visbouillon

Bereidingswijze

Ontdooi de garnalen eventueel volgens de aanwijzigen op de verpakking. Pel de garnalen, maar laat de staartjes zitten. Kook de sugarsnaps in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en gember zachtjes tot ze gaan geuren. Schep de currypasta erdoor en voeg de garnalen toe. Roerbak de garnalen tot ze net roze en ondoorzichtig worden. Schep ze met een schuimspaan op een bord. Schep de wortel en rode uien door het bakvet en roerbak 2-3 minuten. Voeg dan de sugarsnaps en bosui toe en roerbak nog 2 minuten. Schenk de bouillon erbij en laat het vocht verdampen. Voeg de garnalen weer toe en warm het gerecht nog even door. Serveer met pandanrijst.

Serveertips

Vervang de reuzengarnalen eventueel door gepelde en
gare tijgergarnalen. Bak deze niet voor, maar voeg ze pas na het bakken van de groente toe..
Wijn
Deze pikante garnalen vragen om
een geurige, milddroge wijn als een
druivige Muscat Vin de Pays d`Oc.
Bron